Testi | Testi 2 | Testi 3

Ryhmän luominen

1. Kirjaudu Editan verkkokauppaan ja mene Omat tiedot -näkymään.

2. Vieritä kohtaan Käyttäjätietojen ylläpito ja täppää "Opettaja, ota ryhmätoiminto käyttöön valitsemalla tämä". Muista tallentaa.

3. Mene Omat tuotteet -näkymään ja klikkaa tuotekuvan alla olevaa Luo ja muokkaa ryhmiä -painiketta.

4. Klikkaa Luo ryhmä. Nimeä ryhmä ja tallenna. Aloita ryhmän nimi kurssin lyhenteellä ja valitsemallasi ryhmän tunnisteella. Hyvä ryhmän nimi voisi olla esimerkiksi YH1-16A.

Huomaa, että kaikki samaan ryhmään kuuluvat opiskelijat voivat jakaa muistilappuja toisilleen. Voit luoda yhden digikirjan alle niin monta ryhmää kuin haluat (esim. yksi luokka = yksi ryhmä).

5. Ryhmän nimen perässä näkyy koodi. Anna koodi opiskelijoillesi ja pyydä heitä syöttämään koodi kohdassa Syötä koodi. Opiskelijat ovat saaneet kirjautumistunnukset ostaessaan digikirjan.



Jos digikirjan alla ei ole Luo ja muokkaa ryhmiä -painiketta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. 020 450 010 tai [email protected].

Luo ja muokkaa ryhmiä -näkymä

  • Pääset tarkastelemaan ryhmiäsi klikkaamalla Luo ja muokkaa ryhmiä tuotekuvan alla.
  • Tässä näkymässä näet ryhmien liittymiskoodit ja ryhmään liittyneet jäsenet. 
  • Voit myös poistaa ryhmiä tai niiden jäseniä.

Ryhmänvalvojan oikeuksilla ryhmään liittyvät täytyy erikseen hyväksyä. Hyväksyntää odottavat käyttäjät näkyvät listauksessa punaisella. Jos opiskelija näkyy ryhmänvalvojana, älä hyväksy häntä ryhmään, vaan ota yhteyttä asiakaspalveluumme p. 020 450 010 tai [email protected].

Jäsenen poistaminen ryhmästä

Voit halutessasi poistaa ryhmääsi (esim. vahingossa) liittyneitä jäseniä.

1. Mene Omat tuotteet -näkymään ja klikkaa tuotekuvan alla olevaa 
Luo ja muokkaa ryhmiä -painiketta. 
2. Klikkaa Muokkaa ryhmää halutun ryhmän kohdalla.
3. Klikkaa Muokkaa poistettavan jäsenen kohdalla ja sen jälkeen Poista ryhmästä.

Ryhmästä poistaminen:

  • Ei poista opiskelijan käyttöoikeutta digikirjaan.
  • Ei poista opiskelijan jakamia muistilappuja muiden digikirjoista.
  • Ei poista opiskelijan omaan digikirjaansa tekemiä korostuksia, muistilappuja tai digitehtäväsuorituksia. 

Ryhmän poistaminen

Kurssin päätyttyä ryhmä kannattaa poistaa.

1. Mene Omat tuotteet -näkymään ja klikkaa tuotekuvan alla olevaa Luo ja muokkaa ryhmiä -painiketta. 
2. Klikkaa Muokkaa ryhmää halutun ryhmän kohdalla.
3. Klikkaa Poista ryhmä.

Ryhmän poistaminen: 

  • Ei poista opiskelijoiden käyttöoikeuksia digikirjoihin.
  • Ei poista ryhmän kesken jaettuja muistilappuja.
  • Ei poista opiskelijan omaan digikirjaansa tekemiä korostuksia, muistilappuja tai digitehtäväsuorituksia. 

Katso myös:



← Takaisin ohjepankkiin

Hyvä tietää

Digikirjan käyttö ei edellytä ryhmän luomista. Suosittelemme ryhmän luomista erityisesti silloin, jos suurin osa opiskelijoista käyttää digikirjaa. Ryhmän luominen mahdollistaa muistilappujen jakamisen ryhmän kesken.